ОЗИҚ-ОВҚАТ САВДОСИ КОРХОНАЛАРИДА ХИЗМАТЛАРНИ ДИВЕРСИФИКАЦИЯЛАШНИНГ МОҲИЯТИ ВА МУАММОЛАРИ
PDF

Kalit so‘zlar

озиқ-овқат савдоси
диверсификация
хизматлар соҳаси
модернизациялаш
макроиқтисодий мувозанат

Qanday qilib iqtibos keltirish mumkin

Суюнов, Ж. (2021). ОЗИҚ-ОВҚАТ САВДОСИ КОРХОНАЛАРИДА ХИЗМАТЛАРНИ ДИВЕРСИФИКАЦИЯЛАШНИНГ МОҲИЯТИ ВА МУАММОЛАРИ. Iqtisodiyot Va taʼlim, (4), 261–267. https://doi.org/10.55439/ECED/vol_iss4/a168

Abstrak

Мақолада мамлакатимизда таркибий ўзгаришлар ва иқтисодиётни диверсификасия қилиш жараёнларининг давом эттирилиши барқарор ва мутаносиб иқтисодий ўсишни таъминлаш, миллий иқтисодиётимиз рақобатбардошлигини ошириш ҳамда жадал тараққиётга эришишнинг муҳим омили эканлиги, озиқ-овқат савдоси корхоналарида диверсификациялашнинг моҳияти, озиқ-овқат савдоси корхоналарида хизматлари мақсадли бозорни ўзлаштиришнинг «хизмат-бозор» матрицаси ва муаммолари ҳамда, бир қатор муаммоларни ҳал этиш хусусида таклифлар тақдим этилган.

https://doi.org/10.55439/ECED/vol_iss4/a168
PDF

Bibliografik manbalar

Фридман А.М. Экономика предприятий торговли и питания потребительского общества. М.: «Дашков » 2008. с 625.

Ефимова О.П. Экономика общественного питания. Минск. Новое знание, 2008.с.348.

Раицкий К.А. Экономика предприятия. Учебник. - М.: ИВЦ «Маркетинг». 2003. с.683.

Пиваваров К.В. Планирование на предприятии.-М.: «Дашков и Ко» 2006. с.245.

Бычков В.Г., Ходарова З.С. Общественное питание: итоги и перспектива. – М.: «Экономика». 1984. – с. 239.

Емельянова Т.В. Экономика общественного питания - Минск. Высшая школа. 2003.

Қудратов Ғ.Ҳ., Пардаев М.Қ., Абдукаримов Б.А. Сервис ривожи – аҳолининг бандлигини таъминлаш ва фаровонлигини ошириш омили. Рисола. Т.: «Fan va tеxnoloqiya», 2007. – 28

Қудратов Ғ.Ҳ., Мирзаев Ҳ.Ж., Пардаев М.Қ. Агросервисни ривожлантиришнинг асосий йўналишлари. Рисола. Т.: «Fan va tеxnoloqiya», 2007. – 16 б.

Пардаев М.Қ., Исроилов Ж.И., Ғаппаров А.Қ. Хизмат кўрсатиш соҳасида иқтисодий таҳлилни такомиллаштириш муаммолари. Рисола. Самарқанд. “Зарафшон”, 2009. - 66 б.

Иватов И. Ресторанное хозяйство в туристической сфере. Учебное пособие - Т.: ТГЭУ, 1998. – с. 131., Савдода маркетинг фаолияти. Монография. Т.: ТДИУ, 2004.

Мухаммедов М.М. и др. Экономика торговли. Самарканд. 1998. с. 282

Сафаров Б.Ж. Ўзбекистон чакана савдосида бозор тизимларининг шаклланиши ва уларни тартибга солиш: иқтисод фанлари номзоди илмий даражасини олиш учун диссертация автореферати. – Т.,ТДИУ, 1998. - 21 б.

Тухлиев И.С ва бошқалар Туризмни режалаштириш. Дарслик. Т.: «Иқтисод-молия», 2010.-264 б., Туризм асослари. Ўқув қўлланма. Самарқанд. 2010.

Асланова Д.Ҳ. Трудоёмкость продукции общественного питания и резервы её снижения: автореферат диссертации на соискание ученой степенп кандидата экономических наук. – Киев. 1992.-с. 20.

Абдуллаев Ё.А. Статистиканинг умумий назарияси. Дарслик. Т.: «Ўқитувчи», 1993.- 240 б., Бозор иқтисодиёти асослари: Т.: - «Меҳнат», 1997. - 432 б., Макроиқтисодий статистика. – Т.: «Меҳнат», 1998. - 382 б., Статистика назарияси. – Т.: «Меҳнат», 2000.- 448 б., Кичик бизнес ва тадбиркорлик асослари. -Т.: «Меҳнат», 2002. – 215 б.

Йулдошев Н. Савдо корхонаси иқтисодиёти.-Т.: ТДИУ. 2005. - 164 б.

Абдукаримов Б.А. Ички савдо иқтисодиёти. – Т.: «Фан ва технология», II том 2008.- 224

Кунц Р.М. Диверсификация стратегияси ва корхона муваффақияти // Бошқариш назарияси ва амалиёти муаммолари. - 1994. - № 1, б. 96 - 100.

Паскуиер М. Диверсификация васамарадорлик // Менежмент назарияси ва амалиёти муаммолари. - 1994 й., № 1. - с. 79-82.

Словарь иностранных слов, М, "Славянский дом книги", 1998. - 509 с.

Ўзбекистон Республикасида саноат ишлаб чиқариши . 2019-йилда Ўзбекистон Республикасиси учун 2019 йил учун Статистик тўплами. – 5.с.

Тhе Penguin Dictionary of Economics (GrahamBannock, R.B. Baxter and Етлеп Davis], - 1998. -p. 168.

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Copyright (c) 2021 Иқтисодиёт ва таълим